Beleving in Maasmechelen

Klik op de afbeelding of titel voor meer informatie

Fietsen

Het fietsroutenetwerk vind je direct aan de voordeur van d'Uyterwaerde. Vanaf de fietsenstalling kan je opstappen en de hele Maaskant verkennen. Kies uw bestemming op de kaart en volg de knooppunten.
Fiets- of Vespaverhuur?

Wandelen

De Maas stroomt op nauwelijks 150 m van onze vakantiewoning. Leut ligt in het centrum van het 'Rivierpark Maasvallei' en aan de westkant hiervan ligt het 'Nationaal Park Hoge Kempen' op 5 km van d'Uyterwaerde. Het grootste natuurpark van België.

Shoppen

In de schaduw van de schachttorens is nu een compleet Shopping merkendorp gebouwd: "De Village" waar je beslist eens moet rondneuzen. Maar ontdek nog veel meer shopping plezier.

Sites en Musea

De Maas uiterwaarden vormen al eeuwig een vruchtbare strook landbouwgebied. Dit in sterk contrast met de magere zandgronden van de Kempen. Maar in het begin van 20ste eeuw ontdekte men onder deze zandgronden steenkolen. Ook hier in Maasmechelen werd een steenkoolmijn ontsloten. Dit was het begin van een totale omwenteling in de geschiedenis van de Maaskant. De Tuinwijk met zijn arbeiderswoningen in Engelse cottage stijl en diverse musea zijn stille getuigen van dat verleden.

Meer beleving in Maasmechelen

Voor kinderen en volwassenen zijn er talrijke en soms unieke attracties in Maasmechelen en omgeving.

Beleving buiten Maasmechelen

Klik op de titels in onderstaande lijst voor meer info

beaue S Dilsen Stokkem

Hotel Beau Séjour, Dilsen-Stokkem (6km)

Dit hotel was het belangrijkste decor voor de gelijknamige dramatische TV-serie op VRT (2017-2018). Het ligt op zo'n 6 km van d'Uyterwaerde in Lanklaar, Dilsen-Stokkem. Maar ook het natuurgebied DE WISSEN is een top locatie in Stokkem.

Oud Rekem (10km)

In 2008 werd Oud Rekem uitgeroepen tot mooiste dorp van Vlaanderen. Reden genoeg om daar eens een kijkje te nemen. Het kan ook ook helemaal met de fiets.

Maaseik

Maaseik (15km)

Wie Maaseik zegt, denkt automatisch aan de Gebroeders Van Eyck. Hun standbeeld staat in het midden van het prachtige historische marktplein. Hier kan men ook de oudste privé apotheek van België bewonderen. Bereikbaar via een mooie fietstocht langs de Maas.

Lietenberg

Lieteberg Zutendaal (19km)

Onthaal- en bezoekerscentrum Lieteberg ligt midden in de prachtige natuur in hartje Limburg, in een voormalige zand- en grindgroeve. Het centrum is een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Vooral het BLOTEVOETENPAD is unieke beleving voor jong en oud;

bokrijk

Openluchtmuseum Bokrijk en Genk (25km)

Voor het domein Bokrijk kan je best een hele dag reserveren. Het biedt een unieke kijk op het leven vanaf de 17e eeuw tot einde 19e eeuw. Geschikt voor het hele gezin. Maar er is nog veel meer te beleven in Genk. Zoals o.a. het bekende 'Fietsen door het water'.

Plopsa

Hasselt, Plopsaland Indoor, Japanse Tuin enz. (30km)

In de grote Japanse Tuin zal iedereen die rust, meditatie en bezinning zoekt, het hier vinden. Maar Hasselt heeft ook een gezellig centrum waar je leuk kan shoppen en nog veel meer.

Kasteel Alden Biesen, Bilzen (30km)

De geschiedenis van de Landcommanderij Alden Biesen gaat terug tot de kruistochten in de 13de eeuw. Zowel de historische gebouwen als de prachtige tuinen kan men bezoeken.

Tongeren (35km)

De eerste stad van België! Een plek boordevol geschiedenis, cultuur en eeuwenoud antiek. De grote markt met het standbeeld van Ambiorix en het Gallo Romeins Museum en nog veel meer.

Beleving aan de overzijde van de Maas

De Maas vormt een natuurlijke grens tussen Nederland en België.  Op enkele plaatsen kan men zelfs oversteken met fietsponten of het veerpont in Meeswijk nemen. Aan de overkant in  Nederlands Limburg of het  nabije Aken in Duitsland kan je op minder dan 50 km leuke uitstapjes maken. 

De foto is genomen in de winter van 2011. Op 14 januari stond de Maas zeer hoog tot tegen de winterdijk. Er dreigde toen, zoals vaker in de winter, overstroming. 

Nederlands Limburg

  • Het witte stadje Thorn.    Een tip bezoek het met een  boottochtje via  de Maasplassen in Maaseik.  
  • Sittard-Geleen. Vooral Sittard is een heel gezellig stadje om te shoppen.
  • Kerkrade. Hier vind je o.a. de GaiaZOO een  dierentuin met een uniek concept. In één dag kun je er dieren van uit de hele wereld in hun eigen habitat ontdekken.
  • Heerlen. Bij slecht weer vind je hier ‘Kinderstad‘ een groot overdekt pretpark. 
  • Maastricht. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Shoppen, eten, drinken, cultuur alles vind je in deze historische stad.
  • Valkenburg aan de GeulToeristische toplocatie in Zuid Limburg, de Nederlandse Ardennen, Grotten, Sprookjesbos Pretpark en nog veel meer. 

Duitsland

  • Aachen Een historische stad waarvan de geschiedenis 1200 jaren terug gaat tot Keizer Karel de Grote.  In de Dom van Aachen bevindt zich zijn laatste rustplaats.   Naast  de cultuur kun je in Aachen ook uitgebreid shoppen en   goed eten voor een redelijke prijs en niet alleen Duitse keuken.